Ražas laikā notikušais Saaremaa Food Festival pulcējis vairāk nekā 20 tūkstošus apmeklētāju, gan pagarinot tūrisma sezonu Sāmsalā, Igaunijā, gan atgādināt iedzīvotājiem par vietējajiem produktiem un tradicionālām maltītēm, ko salas iedzīvotāji baudījuši paaudžu paaudzēm. 

Festivāla ietvaros norisinās arī Sāremā lielākās pilsētas Kuresāres Restorānu nedēļa. Šogad tajā piedalījās 13 restorāni. Restorānu sarūpētajām maltītēm izmaksājot 10 eiro pusdienlaikā un 18 eiro vakariņu laikā, tā bija iespēja nobaudīt restorānu piedāvājumu par zemākām cenām nekā tas izmaksātu ikdienā. Kā pamatnoteikums restorāniem bija katrā piedāvātajā maltītē vismaz 70% izejvielu nodrošināšana no vietējiem ražotājiem.

Iepriekšējos gadus festivāls ildzis septiņas dienas, taču šogad pirmo reizi tas tika pagarināts līdz vienpadsmit dienu garai programmai, tādējādi dodot iespēju izbaudīt piedāvātos pasākumus divu nedēļas nogaļu garumā. Festivāla organizatoram organizācijai «Saaremaa Turism» tas nozīmēja jaunus izaicinājumus - piedāvāt apmeklētājiem aizraujošu programmu vairāk nekā desmit dienu garumā.

Lai veicinātu visas salas atpazīstamību, ne tikai Kuresāres, kur norisinās lielākā daļa pasākumu, šogad festivāla ietvaros tika aicināti piedalīties salas ciematu saietu nami, kuru darbinieki sniedza iespēju jebkuram interesantam izbaudīt kādu tradicionālu maltīti, kas raksturīga konkrētajam ciematam. Atsaucību izrādīja 15 salas ciematu saieta un kultūras nami.

Tāpat arī šā gada festivāla ietvaros pirmo reizi savas durvis Kuresārē vēra 20 mājas kafejnīcas. Mājas kafejnīcu dienas ietvaros jebkura ģimene, kura savlaicīgi pieteica savu dalību pasākumā un veica mārketinga nodrošināšanai nepieciešamo dalības maksu 48 eiro apmērā, varēja pēc savas izvēlēs pasniegt apmeklētājiem kādu iecienītu maltīti, tādējādi gūstot peļņu un arī izmēģinot roku ēdiena gatavošanā.

Šogad «Saaremaa Turism» komanda organizācijas direktores Angelas Nairis vadībā otro reizi vadīja pārsteiguma pasākumu «Sivēns maisā». Līdzīgi kā teicienā «Kaķis maisā» pasākuma dalībnieki, piesakot dalību pasākumā, zināja tikai to, ka tās būs vakariņas noslēpumainā vietā, taču neko vairāk. «Sivēna maisā» vakariņas šogad pasniedza sešas šefpavāres, kuras nāk no Sāremā salas, izmantojot vietējās izejvielas un nodrošinot pasākuma apmeklētājiem neierastu vakariņu pieredzi.

Pasākuma programmas daudzveidības mērķis bija aizsniegt plašu apmeklētāju loku, tādējādi veicinot gan tūrisma izaugsmi salā, gan sekojot līdzi augošai interesei par vietējo produktu atgriešanos ēdienkartēs.

SA «Saaremaa Turism» ir privāta organizācija, kuru pirms teju 20 gadiem izveidoja vietējie uzņēmēji, lai ar kopīgiem spēkiem attīstītu tūrismu, īstenotu mārketinga plānus un attīstītu uzņemējdarbību. Sāremā Ēdiena festivāls (Saaremaa Food Festival) pirmo reizi norisinājās 2014.gadā. Ēdiena festivāls ir viens no trīs lielākajiem pasākumiem, kas notiek Sāmsalā. Festivālu lielākoties apmeklē paši salas iedzīvotāji, taču apmeklētāju vidū ir gan ārpus salas dzīvojošie igauņi, gan latviešu un somu tūristi.