Latvijas piena pārstrādes uzņēmums «Food Union» paplašinājis zīmola «Lakto» klāstu ar jaunu produkta veidu – «Lakto Graudi», informē uzņēmumā. 

Jaunās kategorijas izstrādē, kurā pieejami četru dažādu garšu un divu tilpumu produkti, un ražošanas tehnoloģijas modernizēšanā uzņēmums ir investējis 80 tūkstošus eiro.

Patērētājiem, kuri iecienījuši biezākas konsistences «Lakto», radīti trīs veidu «Lakto Graudi». Savukārt dzeramās kategorijas piekritējiem radīti «Lakto Graudi» ar auzām, kviešiem un rudzu graudiem, ar žāvēto plūmi, 5 graudiem un linsēklām, un ar dzelteno plūmi, cidoniju un čia seklām. 

«Lakto» ir Latvijas zinātnieku radīts produkts, kas ražots no Latvijas piena, pievienojot imunitātei un gremošanas sistēmai noderīgās acidofilās un bifidobaktērijas. 

Kopumā raudzētā piena produktu zīmola «Lakto» klāstā ir 22 produkti.

Food Union ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums Latvijā, kā arī vadošais saldējuma ražotājs Baltijas valstīs. Food Union grupa apvieno trīs lielākos piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmumus Latvijā – «Rīgas piena kombināts», «Valmieras piens» un «Rīgas piensaimnieks», lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā «Premia», lielāko saldējuma ražotāju Dānijā «Premier Is» un saldējuma izplatītāju «Hjem Is», saldējuma ražotāju Norvēģijā «Isbjørn Is», saldējuma ražotāju Rumānijā «Alpin57Lux» un saldējuma ražotāju Baltkrievijā «Ingman Ice Cream».