Pašmāju maizes ražotājs «Latvijas Maiznieks» papildinājis produkcijas piedāvājumu, radot maizes sēriju «Latvijas Graudu maize».
Tajā iekļauti 10 maizes veidi, tostarp jau iepriekš zināmi
produkti ar uzlabotu sastāvu, kā arī izstrādāti divi jauni – pilngraudu un melnā maize ar sēklām.
Sērijas izveidē ieguldīti ap 25 tūkstoši eiro.
«Atjaunotajā
maizes sērijā esam apvienojuši jau patērētāju uzticību iemantojušos produktus,
uzlabojot to sastāvu, kā arī iekļāvuši jaunus. Atslēgvārds šai maizes sērijai ir
graudi, tostarp diedzēti graudi, kas ir īpašs, ilgāku laiku paņemošs graudu
izturēšanas process. Lai iegūtu diedzētus
graudus, tie tiek mērcēti ūdenī un diedzēti, līdz tiem izdīgst asni. Kamēr asnu
garums nepārsniedz kodola garumu, tie tiek uzskatīti par veseliem graudiem,»
stāsta «Latvijas Maiznieks» valdes loceklis Māris Daude.
Graudu diedzēšana jeb fermentācija ir bioķīmisks process, kura rezultātā fermentu klātbūtnē molekulas sadalās. Kad graudiem izdīgst asni un sasniedz nepieciešamo izmēru, sākas fermentācijas process, kura laikā graudu temperatūra un fermentu aktivitāte palielinās. Kad šis process noslēdzas, graudi iegūst tumšu krāsu, saldenu garšu un iesala aromātu. Tas bagātina maizes garšu un ļauj ievērojami samazināt cukura daudzumu maizes pagatavošanas procesā.
Visas
sērijas maizes var atpazīt pēc vienota stila iepakojuma un «Latvijas
Graudu maize» logotipa. Ikgadējā Baltijas pārtikas izstādē «Riga Food
2019» jaunajai maizes sērijai piešķirta zelta
medaļa par labāko iepakojumu.
«Latvijas
Maiznieks» ir viena no lielākajām maizes ceptuvēm Latvijā, kas savu
darbību uzsāka 1968. gadā.