"Cēsu alus" turpmāk visiem saražotajiem dzērieniem skārdenēs izmantos folijas vāciņus. Reaģējot uz koronavīrusa Covid-19 uzliesmojumu, ražotājs investē 30 000 eiro.

Šis risinājums palielinās pircēju drošību, jo folija aizsargā skārdeni no baktērijām un vīrusiem vidē.

Folijas vāciņu priekšrocība - tie ievērojami palielina higiēnas līmeni un nodrošina skārdeņu tīrību no tās iepildīšanas brīža līdz nonākšanai pircēja rokās. Pateicoties folijas vāciņam, ko noņem pirms skārdenes atvēršanas un lietošanas, uz tās nenonāk putekļi, netīrumi un baktērijas, kā arī pircēji var būt droši, ka veikalā neviens nav pieskāries skārdenes atveramajai daļai.

Eva Sietiņsone, "Cēsu alus" valdes priekšsēdētāja, skaidro: "Tagad, ārkārtas situācijas laikā, kad iedzīvotāji pievērš lielu uzmanību higiēnas un drošības jautājumiem, esam veltījuši līdzekļus tam, lai, sākot no aprīļa, pilnīgi visiem mūsu ražotajiem dzērieniem skārdenēs, tajā skaitā, bezalkoholiskajam alum un limonādei, virsū būtu folijas vāciņi. Pircējiem tas radīs papildus drošības sajūtu šī brīža apstākļos. Dzērienu cena papildu ieguldījumu dēļ nemainīsies."

Savukārt Ineta Jonase, "Cēsu alus" kvalitātes vadītāja, skaidro: "Skārdeņu pildīšanas tehnoloģiskais process ir sarežģīts un atbildīgs - tā mērķis ir nodrošināt kvalitatīvu, mikrobioloģiski tīru produktu, lai tas būtu drošs patērētājam tūlītējai lietošanai. Pirms dzērienu iepildīšanas, katra skārdene tiek rūpīgi izmazgāta, bet, kad dzēriens ir iepildīts skārdenē – tā tiek aizvākota, pasterizēta, un skārdenes vāciņš tiek apstrādāts ar UV starojumu, kas iznīcina baktērijas un vīrusus. Ražošanas process noslēdzas ar folijas vāciņa uzlikšanu skārdenei un skārdeņu iepakošanu."