Burgernīcas Street Burgers vadītājs Aleksandrs Vēvers Āgenskalnā atvēris picēriju Street Pizza, kurā apmeklētājiem piedāvā nogaršot itāļu picas.

Ideja par picērijas izveidi radās pirms gada. «Augustā izlēmu doties atvaļinājumā uz Itāliju, kur pabiju arī miltu ražotnē, mācoties visu par picām. Pēc šīs ražotnes apmeklēšanas mašīnā ieliku pāris miltu pakas un devos uz Latviju eksperimentēt. Pirms un pēc atgriešanās esmu apmeklējis vairākus picu restorānus, bet nevienā nebija Neapoles pica, kurai ir raksturīgas nedaudz apdegušas un pilnīgākas maliņas, kuras rodas dēļ lielās temperatūras krāsns iekšpusē un ilgās mīklas fermentācijas,» sacīja A. Vēvers.

Lai izceptu kvalitatīvu picu, visiem produktiem jābūt izmeklētiem un kvalitatīviem. Street Pizza izejvielas, sadarbojoties ar loģistikas partneriem, tiek vestas no dažādiem Itālijas reģioniem – tomāti no Neapoles, milti no Boloņas reģiona un olīveļļa no Apuljas.

Picas tiek gatavotas malkas krāsnī - ceptas 400 grādu temperatūrā 90 sekundes. A. Vēvers stāsta, ka svarīga ir mīklas fermentācija. «Mīkla nevar būt šodien pagatavota un šodien cepta. Mēs fermentējam mīklu no 48 līdz 72 stundām,» teic A. Vēvers, uzsverot, ka arī tomātiem ir nozīme. Picērijā tiek izmantoti San Marzano šķirnes tomāti, kuri aug 40 līdz 80 kilometru rādiusā ap Vezuva vulkānu. Visam, ko izmanto picērija, ir DOP sertifikāts, kas apliecina to, ka konkrētā Itālijas reģionā ir ražot konkrēts produkts.

Picērijas darba laiks nav noteikts, pagaidām no 17 līdz 21 no otrdienas līdz sestdienai, līdz ar to tiem, kam interesē picērijas darba laiks, jāseko tam līdzi arī sociālajā vidē. «Mēs strādājam kā itāļi - bez steigas. Atveramies, uz vakariņām, lai svinētu,» saka A. Vēvers. Nākotnē gan darba laiku plānots konkretizēt, dienas vidū no plkst. 15 līdz 16 ieturot pauzi.

Picērija atrodas Pārdaugavā, Meža ielā, kur savulaik bijusi arī Minka Cat Cafe un kebabnīca Tasty Bites. Jautāts, vai nebiedē fakts, ka citi ātri pametuši šo vietu, A. Vēvers teic, ka ieguldījis šeit pietiekami daudz laika un līdzekļu, lai nebaidītos, kā arī Street Burgers te atrodas jau ceturto gadu un situāciju šajā reģionā A. Vēvers zina labi.

«Street Pizza bizness ir labi attīstāms. Taču tas, ko esmu pamanījis, kas notiek pēdējos gados Latvijā šajā nozarē, ir dramatiski - no Latvijas aizbraukuši ļoti daudz cilvēku, kuri varētu papildināt gan darba spēka tirgu gan patērētāju. Šobrīd šķiet, ka šo biznesu neattīstīsim, pagaidām būsim sastopami tikai Āgenskalnā».

To, cik lielas investīcijas ir ieguldītas Street Pizza izveidē, A. Vēvers neatklāj.