Olu un olu produktu ražotājs Balticovo pieteicis sevi saldējuma segmentā, radot divus jaunus produktus – pēc klasiskas receptes veidotu plombīra saldējumu un Baltijā pirmo olu proteīna saldējumu. 

Olu proteīna saldējums ir īpašs ar savu augsto proteīna un zemo ogļhidrātu daudzumu. 

"Ola kā neatņemama saldējuma receptes sastāvdaļa – šis ir stratēģiski jauns pavērsiens, un līdz ar to esam ielikuši pamatakmeni Balticovo Premium zīmola un produktu stratēģijas attīstībā. Mums ir liels gandarījums būt pirmajiem Baltijā, kas ir izveidojuši saldējumu, ražošanas tehnoloģijā izmantojot augstvērtīgu olu proteīnu," stāsta AS Balticovo komunikācijas un attīstības direktors, valdes loceklis Toms Auškāps.

Pieprasījums pēc proteīna produktiem, tostarp alternatīviem saldējumiem, pēdējo gadu laikā pasaulē ir strauji audzis, taču olu proteīna saldējums var tikt uzskatīts par īpaši ekskluzīvu produktu, kam Baltijā līdzvērtīgu konkurentu patlaban neesot.

"Sekojot līdzi mūsdienu tendencēm, ir viennozīmīgi skaidrs, ka jāmeklē jaunas nišas un produkti, ar ko pārsteigt patērētājus un veidus, kā pielāgoties viņu dzīves ritmam. Rietumos un Lielbritānijā proteīna saldējums jau iekarojis gardēžu uzticību, un tagad, mūsuprāt, šīs kategorijas produkti varētu kļūt tikpat pieprasīti arī Baltijā. Ar šo intelektuālo investīciju esam pieteikuši sevi kā jaunu spēlētāju saldējuma tirgū," skaidro T.Auškāps. 

Izvērtējot patērētāju uzvedību, šobrīd Balticovo saldējumu sortimentā iekļauj gan proteīna, gan klasiskā plombīra saldējumus. Proteīna saldējumi veidoti uz olu baltuma bāzes un pieejami četrās garšu variācijās – zemeņu, šokolādes, mango un vaniļas. Šo kategoriju izceļ ne tikai tīrais proteīns, kas veido 18g uz 100g produkta, bet arī ļoti zems ogļhidrātu, cukuru un tauku daudzums. Jaunā olu proteīna saldējuma ražošanā ir izmantotas tikai ārpus sprostiem dētās olas.

Uztura speciāliste Kristīne Podvinska uzsver, ka ola ir lielisks proteīna avots un patiesībā jebkurš ēdiens, kas satur proteīnu var kalpot par līdzvērtīgu šīs uzturvielas uzņemšanas avotu. “Olas ir bagātas ar olbaltumvielām un satur maz kaloriju. Vidēja lielumā olā ir aptuveni 6g proteīna, no kura lielākā daļa jeb 4g ir olu baltumā. Tieši proteīns ir atbildīgs, lai organismā notiktu atjaunošanās, hormonu, enzīmu un antivielu ražošana. Olu proteīnu varam uzņemt vairākos veidos – gan ar uztura bagātinātājiem, gan ar ēdienu, piemēram, omleti vai pankūkām, kas gatavotas no olām, un tagad arī ar saldējumu,” skaidro uztura speciāliste.

2019.gadā "Balticovo" apgrozījums bija 50,914 miljoni eiro, kas ir par 4,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās 3,3 reizes un bija 1,614 miljoni. 

Uzņēmuma lielākais īpašnieks, pēc "Balticovo" 2019.gada pārskatā minētā, ir SIA "BCO", kurai pieder 95,53% "Balticovo" akciju. Vienlaikus "BCO" kapitālā, pēc "Firmas.lv" datiem, 67% pieder Tatjanai Poplavskai, bet 33% pieder Valdim Grimzem.

"Balticovo" patiesie labuma guvēji ir Poplavska, Grimze un Mhitars Mhitarjans.