Latvijas lauku tūrisma asociācija izstrādājusi vadlīnijas Kulinārais mantojums lauku tūrismā.

Vadlīnijās ietverta kulinārā mantojuma popularizēšana, izmantošana ēdināšanas uzņēmumos – restorānos, kafejnīcās, pilīs, muižās un viesu namos, kā arī, protams, lauku mājās un apskates saimniecībās. Tāpat vadlīnijās stāstīts par latviešu ēdienu pasniegšanas tradīcijām, izklāstīti tūrisma produkti, kuri balstīti uz kulināro mantojumu un ēdieniem, sniegta informācija par ēdināšanas pakalpojumu atbilstību normatīvajiem aktiem.

 

Asociācija Lauku ceļotājs sarīkotajā kulinārā mantojuma demonstrācijā Rucavas novada Papē, Ķoņu ciema saimniecībā Mikjāņi, varēja nobaudīt tradicionālos Rucavas ēdienus, tostarp kurzemnieku skābputru ar kunkuļiem, Jāņusieru, plātsmaizes, svaigi kūpinātas plekstes un citus gardumus. Mielastu kuplināja Rucavas folkloras kopa.

 

Vadlīnijas Kulinārais mantojums lauku tūrismā elektroniskā formātā pieejamas asociācijas mājaslapā www.celotajs.lv.

Projekts īstenots ar Eiropas Komisijas Life programmas finansiālu atbalstu.