Bistro "Balts" dara visu iespējamo, lai pielāgotos situācijai un iespēju robežās saglabātu visas esošās darba vietas.

"Šis ir laiks, kad īpaši svarīgi ir padomāt ne tikai par sevi, bet arī par citiem - lai mēs visi būtu veseli, lai ievērotu higiēnas prasības un lai mēs visi justos droši!" uzsver Liene Kuplā, bistro "Balts" līdzīpašniece. Ja ir tāda iespēja, viņa rekomendē gatavot ēdienu mājās. Ja šādas iespējas nav, iesaka ir izvairīties no vietām, kur ēdiens nav iepakots, kur tas ir atvērts apkārtējai videi un ietekmei. Tāpat L. Kuplā iesaka izvairīties no vietām, kur cilvēki drūzmējas rindās viens tuvu otram, vai vislabāk - izvēlēties ēdienu ar piegādi mājās vai darba vietā.

"Iepakots ēdiens šobrīd tiek novērtēts pilnīgi citos apjomos un citu motīvu vadīts - iepakojums nozīmē ne tikai ērtību, bet arī drošību," saka L. Kuplā. Viņa rosina izmantot ēdienu piegādes iespējas tieši no ēdinātājiem vai ar aplikāciju "Wolt" un "Bolt Food" - tās šobrīd ir liels palīgs.

LASI ARĪ: Pēc mēneša augļu un dārzeņu tirgotāju nozare var bankrotēt

"Mūsu atbildība ir darīt visu iespējamo, lai cilvēkiem būtu pieejamas svaigas maltītes un lai pie mums visi varētu justos droši par savu veselību. Taču galvenokārt tā ir atbildība par saviem darbiniekiem - neslēgt ciet bistro "Balts", turpināt pakalpojumu sniegšanu, jo darbības izbeigšana nozīmē cilvēku atlaišanu no darba. Mēs darīsim visu iespējamo, pielāgosimies situācijai, lai iespēju robežās saglabātu visas esošās darba vietas," norāda L. Kuplā.

Bistro "Balts" Jaunajā Teikā šobrīd ir slēgts, bet Ģertrūdes ielā tas joprojām strādā un piedāvā gatavās maltītes. Uzņēmums ir samazinājis pavāru skaitu virtuvē līdz minimumam, lai nodrošinātu darbinieku distanci vienam no otra un tādā veidā arī veselību. "Apkalpošanas zālē mums strādā tikai viena viesmīle, lai, nākot pie mums, klientiem būtu minimāls kontakts ar apkalpojošo personālu. Roku dezinfekcijas līdzeklis ir pieejams visiem un norēķiniem mēs aicinām izmantot bezkontakta norēķinu veidus," teic L. Kuplā.

Db.lv jau rakstīja, ka ar zīmolu bistro "Balts" saistītie uzņēmumi aizvadīto gadu plāno pabeigt ar 500 tūkstošu eiro apgrozījumu. "2019. gads mums ir bijis ļoti pozitīvi saspringts. Bistro "Balts" atpazīstamība aug, pateicoties gan sociālajiem tīkliem, gan ēdienu piegādes aplikāciju attīstībai.

Arvien vairāk maltītes ar piegādi pasūta korporatīvie klienti saviem darbiniekiem - regulāri vedam pusdienas un arī vakariņas uz dažādiem birojiem," iepriekš norādīja L. Kuplā. Viņa novērojusi, ka pasūtījumu skaits uz birojiem un mājām iepriekš turpināja strauji pieaugt. Tas saistāms ar ēdienu pasūtīšanas platformu "Wolt" un nu jau arī "Bolt Food" popularitāti.