Lai atbalstītu galvaspilsētas viesmīlības nozari, no 12. līdz 25.oktobrim notiks Rudens Rīgas restorānu nedēļas. Dalību projektā pieteikuši 43 restorāni un to šefpavāri, kas pasniegs rudens veltes visdažādākajās interpretācijās.
"Jūlijā
aizvadījām divas Vasaras Rīgas restorānu nedēļas, kas
restorāniem kaut uz brīdi ļāva atgriezties ierastajā ritmā.
Jāsaka, ka apmeklētāju skaits bija negaidīti, taču patīkami
liels – vairāk nekā 16 tūkstoši cilvēku. Tas izdevās, pateicoties gan pašu restorānu, gan tūrisma nozares organizāciju
veiktajām aktivitātēm. Tāpēc, turpinot atbalstīt viesmīlības
nozari, oktobrī gaidāmās Rudens Rīgas restorānu nedēļas
līdzīgi kā vasarā norisināsies ilgāk nekā ierasts - divas
nedēļas. Šādu konceptu pozitīvi novērtē gan restorāni, gan
apmeklētāji, jo pasākuma norises laika pagarināšana ļauj
apkalpot vairāk viesu, kā arī apmeklētājiem doties uz vairākiem
restorāniem, tādējādi sniedzot lielāku atbalstu pašmāju
uzņēmējiem," skaidro
Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes priekšsēdētājs Jānis
Jenzis.
Arī Rudens restorānu nedēļa ir daļa no tūrisma veicināšanas
pasākumiem,
ko paredz RTAB izstrādātais krīzes seku likvidēšanas rīcības
plāns.
No
5.oktobra varēs iepazīties ar restorānu sagatavotajām ēdienkartēm, tās
būs apskatāmas trīs valodās – latviešu, angļu un krievu.
Trīs
kārtu maltīti 20 eiro vērtībā varēs pasūtīt restorānos "AC
Lounge", "Annas
dārzs", "After", "B-Bārs" restorāns, "Beef Room", "C.U.T", "Bon Vivant", "Čarlstons", "Čemodāns", "Duvel’s
Pub", "Easy Wine", "Elements", "Equus", "Ferma", "Hercogs Ķīpsala", "Key to Riga", "Laivu centrs", "Le
Sommet", "Locale", "Mielotava", "Mio", "Moltto Grill&Wine", "Niklāvs", "No 73", "Osta", "OZO restorāns", "Skyline", "SNOB", "Steiku Haoss", "Tapas
Tapas", "Tinto"
un "Zilā
govs".
Savukārt
25 eiro kategorijā piedalās restorāni –
3
Pavāru restorāns "Tam labam būs augt!", "Dome", "Entresol", "Forest", "Garage", "Gutenbergs", "Kaļķu vārti", "Kolonāde.Mūsu
stāsti…", "Restorāns
3", "Stage 22" un "St. Petrus".
Rudens
Rīgas restorānu nedēļu organizē Rīgas Tūrisma Attīstības
birojs (RTAB).
Tās mērķis ir stimulēt vietējās virtuves attīstību, sekojot
pasaules tendencēm, vienlaikus nezaudējot šim reģionam
raksturīgos produktus un vēsturiskās pagatavošanas metodes.