Bauskas novada Gailīšu pagasta Uzvaras ciemā jaunais uzņēmējs Kristaps Fišers ražo ābolu brendiju Fisher's Brandy.

Ideja par brendija ražošanu radās pirms aptuveni pieciem gadiem. «Tā kā ģimenē nodarbojamies ar augļu dārzu audzēšanu un kopšanu, ābolu ir gana daudz, tad sāku domāt, kā ābolus pārstrādāt. Konsultējos ar cilvēkiem, kam jau ir pieredze stipro alkoholisko dzērienu ražošanā Latvijā. Sapratu, ka arī es varu radīt ko kvalitatīvu un interesantu. Aprunājos ar dizaineri, secinājām, ka mans uzvārds ir diezgan internacionāls un dzēriens varētu būt interesants, saprotams arī ārzemju publikai. Brendija ražošanu esam uzsākuši pavisam nesen, bet ticam, ka rūpīgā attieksme pret to, ko darām, palīdzēs tam kļūt par vienu no labākajiem brendijiem Latvijā,» teic K. Fišers.

Āboli, no kuriem tiek ražots Fisher's Brandy, tiek audzēti 12 hektāros. Ābeļdārza iekopšana aizsākās 1991. gadā, kad K. Fišera vecāki pie mājas iestādīja pāris ābeles. Gadu gaitā ģimene ir ieguvusi pieredzi, kuras ābolu šķirnes ir garšīgākas, ražīgākas un sulīgākas. Fishers Apple Brandy top, ar dubultas destilēšanas metodi destilējot ābolu vīnu. Tad dzēriens vismaz gadu tiek noturēts vidēji izdedzinātā franču ozolkoka mucā. Katra partija tiek testēta, lai iegūtu nepieciešamo kvalitāti. 

K. Fišers apzinās, ka alkohola sortiments pasaulē ir ļoti plašs un, lai tajā pamanītu kādu jaunu produktu, ejams tāls ceļš un jāiegulda lieli līdzekļi, tādēļ pašlaik eksports nenotiek. Produkts nopērkams atsevišķos Rīgas un Bauskas veikalos. «Alkohola ražošana pagaidām notiek hobija līmenī, taču pēc visiem noteikumiem un augstā kvalitātē,» komentē K. Fišers. Nākotnē K. Fišers plāno ražot sidru un džemus.

Jaunais uzņēmējs neatklāj, cik daudz līdzekļus ieguldījis, tomēr akcentē to, ka topošajiem uzņēmējiem, kas vēlas ražot ko jaunu, ļoti jāpiestrādā pie produkta dizaina un kvalitātes.