Lai
palielinātu klientu skaitu, «Zaļais gurķis» nolemj pārcelties
uz centru.
«Mastu
ielā blakus Andrejsalai galvenokārt ēdinājām klientus no tuvākās
apkārtnes. Vairāki mūsu klienti izteicās, ka labprāt
apmeklētu «Zaļo gurķi» biežāk, bet nesanāk pa
ceļam. Tāpēc nolēmām negaidīt, kad klients atnāks pie mums,
bet paši pārcēlāmies tuvāk, ērtāk sasniedzamā
vietā Kr. Barona ielā Latvijas Dabas muzeja pagarbstāva telpās ar
ieeju no Merķeļa ielas,» saka Andris Taranda, kafejnīcas «Zaļais
gurķis» līdzīpašnieks. Viņš uzskata, ka atrašanās vietai ir
liela nozīme. Ja ir labs pakalpojums vai produkts, kas novietots
ērti pieejamā vietā, tā ir labākā kombinācija veiksmīgam
biznesam.
Jaunās
telpas ļauj piesaistīt jaunus klientus. Jau pirmajā darba dienā
jaunajās telpās «Zaļais gurķis» klāja kafijas pauzes galdu
semināra dalībniekiem. «Šobrīd galvenokārt saskaramies ar
apmeklētājiem, kuri apzināti nemeklē ēdienu bez gaļas. Šāds
apmeklētājs ir mūsu lielākais izaicinājums. Ne tādā nozīmē,
ka mums ir jāpārliecina vai par katru cenu jāpārdod,
nē. «Zaļais gurķis» pārdod prieku, kas tiek
nodots tālāk caur ēst gatavošanu. Mēs uzskatām, ka kvalitatīvs
un veselīgs ēdiens vairo dzīvesprieku. Prieks nekad nevar būt
uzspiests, jo tad tas nebūs patiess,» teic A. Taranda. Cilvēkam,
kurš agrāk nav ēdis «Zaļā gurķa» gatavotos ēdienus,
skatoties uz tiem, galvā rosās daudzi jautājumi – ēst, neēst,
kas tie par ēdieniem, kas ir soja, vai tas tiešām ir veselīgi
utt. Par pastāvīgiem ceļabiedriem kļūst cilvēki, kuri ir
atvērti pārmaiņām un nebaidās uzdrīkstēties doties pretī
nezināmajam. «Daudzi, kas nobaudījuši «Zaļā gurķa»
ēdienu pirmo reizi, ar izbrīnu atzīst, ka nav varējuši
iedomāties, ka ēdiens bez gaļas ir tik garšīgs,» viņš norāda.
DB
jau rakstīja, ka Ieva un Andris Tarandas ēdiena gatavošanas
mīlestību pārnesuši no savas mājas virtuves uz vegānisko
kafejnīcu. «Doma par savas kafejnīcas izveidi nāca īstajā
laikā. Mums bija vēlme, iespēja un nauda, kuru varējām
ieguldīt,» iepriekš norādīja Ieva Taranda, piebilstot, ka
priecājas, ka pirmā kafejnīca atvērta nomaļākā vietā, jo
tādos apstākļos ir iespēja lēnām mācīties kopā ar klientu.
Viņi arī norādījuši, ka veģetārs uzturs ir biznesa koncepcijas
pamatā, jo Latvijā šajā nišā piedāvājums ir niecīgs, bet
cilvēkiem tas interesē.
LASI ARĪ:
Sākam biznesu: Caur ēdienu nodod prieku