Ziemeļigaunijā Kolkjes ciemā, tālu no lielajām pilsētām, vecticībnieku ciematā veiksmīgi darbojas zivju un sīpolu restorāns.

Cienājot ar tēju tipiskā vecticībnieku gaumē, vēlāk par 1,6 eiro piedāvājot arī 40 gramu kalganas (alkoholiska zāļu uzlējuma), restorāna īpašniece laikrakstam Kurzemnieks atklājusi savu veiksmes stāstu. Tas balstīts uz tradicionālo vecticībnieku virtuvi: tikai šeit varot nogaršot ēdienus no Peipusa ezera zivīm un dārzeņiem, kas tradicionālām metodēm audzēti vietējos sakņu dārziņos.

Igauņi bijuši pārsteigti, kad Kurzemnieka korespondente taujājusi, ko par alkohola ražošanu saka vietējie kontroles dienesti, jo viņi savu darinājumu neuzskata par alkoholu, bet par zālēm. Tāpēc pirmo glāzi vecticībnieki paceļ uz veselību. Ja gribas jautrību, var vēl otrus 40 gramus, bet trešā glāze jau nozīmējot dzeršanu, un tas šajā sabiedrībā gan neesot ļauts.