«Orkla Latvija» sāks attīstīt jaunu zīmolu Latvijā - «Anamma», kas ražo augstas kvalitātes ēdienus vegāniem. «Anamma» zīmola produkcija būs pieejama lielākajās tirdzniecības vietās Latvijā no 2019. gada rudens.

«Anamma» ir Orkla grupas zīmols, kas radīts Zviedrijā. Zīmols radies jau pirms 20 gadiem, bet uzņēmums Zviedrijā «Orkla Foods Sverige» to iegādājās 2015.gadā, līdz ar to tas iekļāvās Orkla grupā. «Orkla Latvija» produktus importēs un piedāvās patērētājiem Latvijas tirgū. 

«Anamma» produkti tiek ražoti Zviedrijas dienvidos Eslöv. Tos eksportē uz Dāniju, Somiju, Norvēģiju, Igauniju, Lietuvu un tagad arī Latvijā būs iespēja tos iegādāties.

«Orkla Latvija» komunikācijas direktore Lineta Mikša skaidro: «Latvijā tirgus ir salīdzinoši mazs un alternatīvi produkti vegāniem joprojām ir nišas virziens, bet jāsaka, ka ļoti strauji augošs, jo attīstās no zemas bāzes. Taču vegāni un bezglutēna produkti ir nākotne un mūsu vēlme ir piedāvāt plašu produktu sortimentu, lai katrs var atrast sev vēlamo. Mums ir daudz kategoriju – šokolāde, cepumi, kūkas, majonēze, mērces, sulas, ūdens utt. – un varētu katrā no tām izcelt vegāniem draudzīgus produktus. Jaunas tehnoloģijas, lai sāktu ražot jaunās produktu kategorijās – ir dārgas, tāpēc Orkla grupas uzņēmumi specializējas sadarbībā. Mēs attīstām kompetenču centrus un varam piedāvāt patērētājiem plašu produktu sortimentu un arvien jaunus produktus.»

Uz jautājumu, vai jaunumi augu valsts uztura piekritējus sagaida arī produktu klāsta izmaiņu dēļ plaši pazīstamajā zīmolā «Staburadze», L.Mikša atbild: «Lai zīmols attīstītos, tam jāiet līdzi laikam un jāpaplašina produktu segmenti. Ikviens zina «Cielaviņu» un tā tam arī jāpaliek, bet mēs viennozīmīgi strādājam pie jaunu produktu izstrādes, kur ņemam vērā ilgtspējības jautājumus un iespējas attīstīt produktu sortimentu, lai tajā būtu pieejami produkti arī vegāniem».

«Orkla Latvija» šogad piedalīsies arī vegānu festivālā augustā, kur piedāvās nogaršot un iegādāties dažādus vegāniem piemērotus produktus - «Anamma» Vegašniceli un Vegabumbiņas, kas gatavotas no sojas pupiņām, «Spilvas» «4 sezonu majonēzi» un trīs veidu «Spilvas» jaunos humusus – klasisko, ar saulē kaltētiem tomātiem un ar adžiku, kā arī citus vegāniskus produktus.