SIA "N. Bomja maizes ceptuve Lielezers" valda
ģimeniska atmosfēra. Tas liek domāt, ka
pozitīvās emocijas un mīlestība pret darbu
tiek iecepta arī maizē, kā arī palīdz uzņēmuma
attīstībā gan Latvijā, gan austrumu virzienā.
"Kopumā "Lielezers" iet nedaudz
pret tirgus tendenci, ja runā
par saldskābmaizes un rupjmaizes
samazināšanos kopējā
portfelī. Mēs redzam nelielu
kāpumu ar atsevišķu mēnešu kritumiem.
Protams, cits stāsts ir par baltmaizi.
Tur šie rādītāji krītas, un mēs
nespējam konkurēt ar lielajiem ārzemju
kapitāla uzņēmumiem, piemēram, "Fazer", "Hanzas maiznīca" un "Latvijas
Maiznieks".
Tas ir saprotami. Uz līnijām
neražojam, maizi cepam ar rokām, un
tas ir dārgāk, bet savu nišu tirgū turam.
Mēs esam rokdarbnieki, tradicionālie,
bet viņi – modernā ceļa gājēji," žurnālam "Dienas Bizness"
stāsta maiznīcas "Lielezers" maizniekmeistars
Valters Kanopa.
Maiznīcas "Lielezers" galvenais noieta
tirgus ir Rīga, jo tur dzīvo pirktspējīgākā
tirgus daļa. Katru dienu trīs līdz
pat četras mašīnas no Limbažiem mēro
ceļu uz Rīgu.
Visu rakstu lasiet 30. jūnija žurnālā "Dienas Bizness".
Abonējiet, lasiet elektroniski vai meklējiet preses tirdzniecības vietās.