
SIA Latvijas piens pašlaik izmanto tikai 45% no rūpnīcas kopējās ražotspējas
Pārstrādātā piena apjoms pēdējos trīs mēnešos nav strauji pieaudzis, DB stāsta SIA Latvijas piens valdes priekšsēdētāja Anita Skudra. Kopš 2016. gada sākuma Jelgavas rūpnīca pārstrādā 200–250 tonnas piena dienā. Ievērojami kāpināt ražošanas jaudas vēlas lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība Latraps, kas marta beigās kļuva par vadošo SIA Latvijas piens dalībnieku.
«Jāatzīst, ka apzināti to neesam strauji kāpinājuši, lai neveidotos lieli gatavās produkcijas uzkrājumi. Sekojam līdzi produkcijas pieprasījumam un cenām, šobrīd siera tirgū nav vērojams pieprasījuma pieaugums. Diemžēl arī cenas ir zemākajā līmenī,» uzsver A. Skudra.
Lai gan SIA Latvijas piens šonedēļ uzņemts biedrības Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība (LPCS) biedru vidū un uzņēmuma vadītāja A. Skudra saņēmusi ziedus no savienības valdes priekšsēdētāja Jāņa Šolka, viņš savas domas par uzņēmuma izveides nepieciešamību nav mainījis. «Nekad neesmu atteicies no savas pārliecības, ko ir pierādījusi arī dzīve, – šāds uzņēmums ar valsts atbalstu un arī bez tā nebija vajadzīgs, bet bija jāpalielina konkurētspēja jau esošajiem uzņēmumiem,» uzskata J. Šolks.
Visu rakstu Gatavojas pārstrādes jaudu izrāvienam lasiet 21. aprīļa laikrakstā Dienas Bizness.
Abonējiet, lai saņemtu laikrakstu ik dienu.