Kurzemes tūrisma asociācija pirmo reizi organizē kopīgu stendu reģiona mājražotājiem izstādē Rīga Food 2013.

Kurzemes reģiona stendā pulcējas sīkražotāji, no kuriem daudzi jau apmeklētājiem ir zināmi, piemēram, Garšu fabrika ar ekoloģiskām garšvielām bez sāls, z/s Smilškalni ar Kuldīgas pusē ražotiem mājas vīniem, z/s Garīkas ar šitaki sēņu produkciju, Mārtiņš Barkāns ar Sabiles pusē ražotajiem un glīti noformētajiem mājas vīniem, Suitu maize piedāvā nogaršot suitu sklandraušus. Tāpat stendā ir SIA Satori Alfa ar smiltsērkšķu produkciju un Talsu pusē vāktām zāļu tējām. Kurzemes stendā ir arī dravnieka Jāņa Vainovska medus, Vītolberga sieri, kas tapuši Ventspils novadā. Talsu ciparnīca piedāvā iegādāties keramikas traukus.

Apvienojoties nelielo novadu, piemēram, Kuldīgas, Talsu, Dundagas, mājražotājiem, izstādē tiek piedāvāti dažādu veidu piena produkti, jaunā ābolu raža, svaigi ceptas tortes un kūciņas, medus produkcija u.c. Kurzemes mājražotāji saviem stenda apmeklētājiem piedāvā arī strausu gaļas delikateses, gliemežus u.c.

Reģiona stends tiek organizēts ar mērķi pulcēt vienkopus Kurzemes mājražotājus, reklamēt viņu ražoto produkciju, popularizēt zīmolu Ražots Kurzemē, kuru asociācija izveidoja pirms trim gadiem. Šo gadu laikā tapusi zīmola identitāte, organizētas apmācības, semināri un pieredzes braucieni, izdota brošūra Kurzemes smeķis, kā arī izveidota mājas lapa madeinkurzeme.lv .

Db.lv rakstīja, ka Riga Food norisinās starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala no 4. līdz 7.septembrim.