Četri no pieciem cilvēkiem biežāk kā līdz šim ēd mājās gatavotu ēdienu, jo tas esot garšīgāks, veselīgāks un izmaksājot lētāk, liecina a/s Rīgas Dzirnavnieks veiktā pētījuma rezultāti.
Dati liecina, ka atšķirībā no ārvalstīm Latvijā patērētāji joprojām izvēlas gatavot ēdienu mājās, un pēdējā gada laikā šim paradumam mājsaimniecībās ir tendence nostiprināties arvien vairāk. Visbiežāk ēdienu mājās gatavo cilvēki, kas dzīvo ģimenē.
Tradicionāli ģimenei visbiežāk maltīti gatavo sieviete un velta tam ilgāku laiku, lai iegūtu garšīgu gala rezultātu. Savukārt vīrieši biežāk izvēlas vienkārši un ātri pagatavojamus ēdienus. Kopējās tendences liecina, ka cilvēki vēlas ēst veselīgāk un garšīgāk, tādēļ, gatavojot maltīti, arvien būtiskāka nozīme tiek piešķirta ēdiena saturam, izejvielu dabīgumam un kvalitātei, kas garantē vēlamo gala rezultātu – mājās gatavota ēdiena garšu.
Rīgas Dzirnavnieks ģenerāldirektors Sandis Jansons norāda, ka ēst gatavošana mājās veidojas kā noturīga sabiedrības paradumu tendence visā Eiropā un arī nostiprinās Latvijas ģimenēs. Cilvēki, kuri izvēlas gatavot ēdienu mājās, novērtē ne tikai zemākas izmaksas, bet arī pagatavotā ēdiena un garšas kvalitāti.
Populārākie
- Būs jauni tarifi Krievijas un Baltkrievijas mēslošanas līdzekļiem
- Beidzas parakstīšanās Invego obligācijām ar 11 % gada likmi
- FID: Latvijā pastāv paaugstināts sankciju pārkāpšanas risks ģeogrāfiskā novietojuma dēļ
- Japānas inovāciju līderis kļūst par UN:BLOCK konferences globālo vēstnieku
- Lindstrom ieguldīs vairākus miljonus eiro notekūdeņu modernizācijas projektā