Eiropas Parlamenta (EP) deputāti kopā ar Eiropas Komisiju pirmdien, 26.februārī, apspriedīs pārtikas cenu pieauguma cēloņus un to, kā novērst šī pieauguma ietekmi uz sabiedrību, informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

Lai gan inflācijas līmenis Eiropas Savienība ir samazinājies un kviešu, kukurūzas un graudu cenas patlaban ir zemākas nekā Krievijas pilna mēroga iebrukuma sākumā, pārtikas cenas vairākās dalībvalstīs ir pieaugušas.

Augstas pārtikas cenas palielina nevienlīdzību, jo pārtika kopā ar enerģiju veido lielāku izdevumu daļu mājsaimniecībās ar zemākiem ienākumiem.

Gaidāms, ka debatēs EP deputāti aicinās veikt pasākumus, lai risinātu pārtikas cenu pieauguma problēmu un novērstu negodīgu pārtikas cenu noteikšanas praksi.