Pandēmijas laikā Grīziņkalnā durvis vērusi ceptuve "ČAU", kas piedāvā gan picas, gan vrapus un citus gardumus. 

"Sāksim ar to, ka "ČAU" nav īsti picērija, bet gan vairāk kā ceptuve, jeb kā mums patīk teikt - "cepene", kur ir apvienoti vārdi ceptuve un kafene," stāsta ceptuves "ČAU" īpašnieks un pavārs Kaspars Alksnis.

Ideja par šādu vietu radās pirms gada ziemā, kad K.Alksnis ar "ČAU" īpašnieku un pavāru Kristapu Reimani strādāja Maltā. "Sākumā spriedām, ka vajadzīga profesionāli aprīkota virtuve, kur abi mēs darbotos, lai sagatavotos izbraukuma pasākumiem. Tā kā atnāca pandēmija, tad sapratām, ka šādi pasākumi kādu laiku vairs nebūs, tāpēc mainījām konceptu un tas kļuva daudz atvērtāks," komentē K.Alksnis. Kopumā ceptuves izveidošanā līdz šim ieguldīti 10 - 15 000 eiro

Pirms ceptuves "ČAU" atvēršanas abi darbojās katrs savos projektos. "Es pārstāvu picas, bet Kristaps - vrapus jeb tīteņus, šos ēdienus atstājām kā pamatu, jo esam tos vairāku gadu laikā izkopuši gana padziļināti. Kad nonācām pie tā, kur ņemsim izejvielas, tad ilgi nebija jādomā - abi bijām vienisprātis, ka visām izejvielām jānāk maksimāli daudz no vietējie ražotājiem, un tām ir jāmainās līdz ar sezonu. Līdz ar to kādi 90% izejvielu ir no Latvijas, un vairāk nekā puse no tām ir no augu valsts, par ko mēs ļoti lepojamies," stāsta K.Alksnis. 

Šobrīd "ČAU" piedāvājumā ir četri dažādi tīteņi, trīs picas ar iespēju izvēlēties govs piena vai augu valsts sieru, kā arī maize, paštaisīta kombuča, netradicionālas uzkodas un deserts. K.Alksnis norāda, ka praktiski viss tiek gatavots uz vietas, tajā skaitā arī mērcītes un tīteņu plakanmaize, kas ir gana liels retums.

Ceptuves "ČAU" mērķauditorija, pirmkārt, ir Grīziņkalna iedzīvotāji, bet otrkārt - ceptuves īpašnieku draugi un kvalitatīva ēdiena cienītāji.

Uzņēmuma nākotnes plāni ir gana darbīgi. Sākotnēji darboties līdz Līgo svētkiem, bet pēc tam doties brīvlaikā līdz septembra sākumam. "Lai varam pabeigt darbu pie kafejnīcas un terases, nomainīt ēdienkarti un cerams sagatavoties situācijai, kad varēs sēdēt arī iekštelpās. Ja viss būs pēc plāna, tad pievienosim vēl vienu dienu klāt darbalaikam un papildināsim mūsu nelielu komandu ar papildspēkiem. Droši varam teikt, ka idejas ir daudz un gana lielas, bet labi apzināmies, ka uz priekšu vēlamies attīstīties soli pa solim, izbaudot procesu un pārdomājot katru detaļu," atklāj K.Alksnis.