Renārs Sproģis ar ģimeni Cēsīs Ruckas muižā izveidojis picēriju “Trattoria”.

Picērijas saimnieki norāda, ka tiek ceptas picas, kas autentiskas Itālijas Neopoles reģionam.

Šī ir viena no retajām Latvijā picērijām, kurā picas tiek ceptas, pilnībā ievērojot itāļu receptūru un metodes. Picas mīkla tiek gatavota no dabīgā ierauga, līdzīgi, kā agrāk latviešu ģimenēs cepa rupjmaizi. Speciāli Itālijā tika piemeklēta un atvesta uz Cēsīm picas krāsns, lai nodrošinātu vajadzīgo temperatūru un analogus cepšanas apstākļus. Šīs krāsns ražotāji ir ģimene, kas ar šo arodu nodarbojas vairāk nekā 150 gadus un vairākās paaudzēs. Arī visas picas sastāvdaļas tiek pasūtītas no Itālijas piegādātājiem, kas tās ražo atbilstoši picu specifikai. 

Saglabāts arī Itālijai tik raksturīgais ģimenes biznesa koncepts - arī Renārs Sproģis šo vietu izvēlējās personalizēt un veidot kā ģimenes picēriju ar atbilstošu nosaukumu “Trattoria”.

Picērija šajā nedēļā strādā “pop – up” režīmā – no ceturtdienas līdz svētdienai. No 9.augusta tā strādās katru dienu, izņemot pirmdienu. Nākotnē plānots attīstīt arī piegādes iespējas Cēsu pilsētas iedzīvotājiem.

Jaunā picērija ir daļa no Ruckas muižas kultūrtelpas. Tajā ikviens var baudīt dzīvo gleznu izstādes, kurās mākslas darbi atdzīvojas multimediālā piedzīvojumā un katra detaļa paliek kustīga.  

Tāpat muiža ir veidota pēc “atvērto durvju” koncepta – katrs viesis var izstaigāt muižu un neierobežoti baudīt tās viesmīlību, izņemot telpas, kurām durvis ir aizvērtas.