Domājot par motivējošu atbalstu viesmīlības nozarei, izejvielu piegādātājs un vairumtirgotājs Gemoss izsludinājis grantu konkursu. 

Mērķis ir atbalstīt un izglītot jaunos uzņēmējus, piešķirot 10 000 eiro inovatīvu pārtikas produktu ideju realizēšanai. 

Grantu programma izveidota, lai palīdzētu radīt jaunu, Latvijā ražotu produktu ar potenciālu tirgū un atbalstītu inovatīvu produktu izstrādi no graudaugiem, pākšaugiem, riekstiem, sēklām un žāvētiem augļiem.

“Pirmo reizi mūsu pastāvēšanas 27 gadu laikā esam radījuši atbalsta iniciatīvu ar vēlmi ieguldīt  veselīgu produktu idejās, tādējādi izsludinot grantu programmu 10 000 eiro vērtībā. Programmai var pieteikties jebkurš, sākot no azartiskas mājsaimnieces līdz pat pieredzējušam uzņēmumam ēdināšanas un viesmīlības jomā. Galvenais, lai ir vēlme izmēģināt spēkus vienā no augošākajām nišām pārtikas tirdzniecībā, lai mirdz acis! Mēs esam pārliecināti, ka starp mums ir daudz uzņēmīgu cilvēku, kuriem pietrūkst tikai nedaudz līdz ideju īstenošanai, tāpēc aicinām izmantot šo iespēju tikt pamanītam un atbalstītam,” teic Gemoss valdes locekle Ieva Treija.

Piedalīties var ikviens, neatkarīgi no iepriekšējās pieredzes, profesionālās sagatavotības un pretendenta juridiskā statusa. Grantu programmas balvu fonds paredz 5 000 eiro pirmās vietas ieguvējam, 3 000 eiro otrās vietas ieguvējam un 2 000 eiro trešās vietas ieguvējam. Turklāt produkcija tiks iekļauta Gemoss piedāvātajā sortimentā veikalos, ievērojami paplašinot iespējas to realizēt plašākā tirgū. 

Konkursantu iesūtītās idejas vērtēs kulinārijas nozares ekspertu komanda ar šefpavāru, mārketinga pārstāvi, kvalitātes un pārdošanas speciālistiem, finanšu analītiķi u.c. savas jomas speciālistiem. Tādējādi tiks nodrošināts iespējami izvērsts ekspertu vērtējums, paverot lielākas iespējas radīt ilgtspējīgu un tirgū konkurētspējīgu produktu.

Pieteikumu iesūtīšanas termiņš ir līdz 2021. gada 15. janvārim.